Gegevensbescherming

1. Gegevensbescherming in één oogopslag

Algemene informatie

De volgende informatie geeft een eenvoudig overzicht van wat er met uw persoonsgegevens gebeurt wanneer u onze website bezoekt. Persoonsgegevens zijn alle gegevens, waarmee u persoonlijk geïdentificeerd kunt worden. Uitgebreide informatie over het onderwerp gegevensbescherming vindt u in onze privacyverklaring onderaan deze tekst.

Gegevensregistratie op onze website

Wie is verantwoordelijk voor de gegevensregistratie op deze website?

De gegevensverwerking op deze website wordt gedaan door de website-exploitant. Diens contactgegevens kunt u in de colofon van deze website vinden.

Hoe registreren wij uw gegevens?

Enerzijds worden uw gegevens verzameld, doordat u deze aan ons doorgeeft. Hierbij kan het bijv. om gegevens gaan, die u in een contactformulier heeft ingevoerd.

Andere gegevens worden automatisch bij het bezoek van de website door onze IT-systemen geregistreerd. Dat zijn vooral technische gegevens (bijv. internetbrowser, besturingssysteem of het tijdstip van oproepen van de site). De registratie van deze gegevens gebeurt automatisch, zodra u onze website bezoekt.

Waarvoor gebruiken wij uw gegevens?

Een deel van de gegevens wordt verzameld, om een storingvrije beschikbaarheid van de website te waarborgen. Andere gegevens kunnen worden gebruikt om uw gebruikersgedrag te analyseren.

Welke rechten heeft u met betrekking tot uw gegevens?

U heeft te allen tijde het recht om kosteloos informatie te krijgen over herkomst, ontvanger en doel van uw opgeslagen persoonsgegevens. U heeft ook het recht om de correctie, blokkering of verwijdering van deze gegevens te verlangen. Hierover en over andere vragen betreffende het onderwerp gegevensbescherming kunt u te allen tijde contact met ons opnemen onder het in de colofon aangegeven adres. Verder heeft u het recht van reclamatie bij de verantwoordelijke toezichthoudende autoriteit.

Analysetools en tools van derde aanbiedende partijen

Bij een bezoek aan onze website kan uw surfgedrag statistisch worden geanalyseerd. Dat gebeurt vooral met behulp van cookies en met zogenaamde analyseprogramma's. De analyse van uw surfgedrag gebeurt in de regel anoniem; het surfgedrag kan niet tot u worden herleid. U kunt bezwaar maken tegen deze analyse of deze voorkomen door bepaalde tools niet te gebruiken. Gedetailleerde informatie daarover vindt u in de volgende privacyverklaring.

U kunt bezwaar maken tegen deze analyse. Over de mogelijkheden van bezwaar informeren wij u in deze privacyverklaring.

2. Algemene informatie en verplichte informatie

Gegevensbescherming

De exploitanten van deze pagina's nemen de bescherming van uw persoonlijke gegevens zeer serieus. Wij behandelen uw persoonsgegevens vertrouwelijk en volgens de wettelijke voorschriften inzake gegevensbescherming en volgens deze privacyverklaring.

Wanneer u deze website gebruikt, worden diverse persoonsgegevens verzameld. Persoonsgegevens zijn gegevens, waarmee u persoonlijk geïdentificeerd kunt worden. Deze privacyverklaring licht toe, welke gegevens wij verzamelen en waarvoor wij ze gebruiken. Deze verklaring licht ook toe, hoe en voor welk doel dat gebeurt.

Wij wijzen u erop, dat de gegevensoverdracht op internet (bijv. bij de communicatie per e-mail) lacunes in de beveiliging kan hebben. Een waterdichte beveiliging van gegevens tegen toegang door derden is niet mogelijk.

Recht van reclamatie bij de verantwoordelijke toezichthoudende autoriteit

In geval van overtredingen van de wet inzake gegevensbescherming heeft de betrokkene het recht van reclamatie bij de verantwoordelijke toezichthoudende autoriteit. De verantwoordelijke toezichthoudende autoriteit bij kwesties op het gebied van gegevensbescherming is de federale gegevensbeschermingsfunctionaris van de bondsstaat, waarin ons bedrijf zijn zetel heeft. Een lijst met gegevensbeschermingsfunctionarissen en hun contactgegevens kunt u vinden onder de volgende link: https://www.bfdi.bund.de/DE/Infothek/Anschriften_Links/anschriften_links-node.html.

SSL- of TLS-versleuteling

Deze website gebruikt om veiligheidsredenen en ter beveiliging van de overdracht van vertrouwelijke inhoud, bijvoorbeeld bestellingen of aanvragen, die u aan ons als website-exploitant stuurt, een SSL- of TLS- versleuteling. Een versleutelde verbinding herkent u daaraan, dat de adresregel van de browser van “http://” in “https://” verandert en aan het slotje in uw browserregel.

Wanneer de SSL- of TLS-versleuteling geactiveerd is, kunnen de gegevens, die u aan ons stuurt, niet door derden meegelezen worden.

Informatie, blokkering, verwijdering

U heeft in het kader van de geldende wettelijke bepalingen op elk moment het recht op kosteloze informatie over de van u opgeslagen persoonsgegevens, hun herkomst en ontvangers ervan en over het doel van de gegevensverwerking en indien nodig het recht op correctie, blokkering of verwijdering van deze gegevens. Hierover en over andere vragen betreffende het onderwerp persoonsgegevens kunt u te allen tijde contact met ons opnemen onder het in de colofon aangegeven adres.

3. Gegevensregistratie op onze website

Cookies

De internetpagina's gebruiken voor een deel zogenaamde cookies. Cookies richten geen schade aan op uw computer en bevatten geen virussen. Cookies dienen ervoor om ons aanbod gebruiksvriendelijker, effectiever en veiliger te maken. Cookies zijn kleine tekstbestanden, die op uw computer worden achtergelaten en die uw browser opslaat.

De meeste van de door ons gebruikte cookies zijn zogenaamde “Session-cookies”. Deze worden aan het eind van uw bezoek automatisch verwijderd. Andere cookies blijven op uw terminal opgeslagen totdat u ze wist. Deze cookies stellen ons in staat uw browser bij het volgende bezoek te herkennen.

U kunt uw browser zo instellen, dat u over het instellen van cookies wordt geïnformeerd en cookies alleen in individuele gevallen toestaat, het accepteren van cookies in bepaalde gevallen of in het algemeen uitsluit en het automatisch wissen van cookies bij het sluiten van de browser activeert. Bij de deactivering van cookies kan de functionaliteit van deze website beperkt zijn.

Cookies, die voor de uitvoering van het elektronische communicatieproces of voor de beschikbaarstelling van bepaalde, door u gewenste functies (bijv. winkelwagenfunctie) nodig zijn, worden op basis van art. 6 par. 1 lid f AGV (Algemene Verordening Gegevensbescherming) opgeslagen. De website-exploitant heeft een legitiem belang bij de opslag van cookies voor de technisch storingvrije en geoptimaliseerde beschikbaarstelling van zijn diensten. Voor zover andere cookies (bijv. cookies voor de analyse van uw surfgedrag) worden opgeslagen, worden die in deze privacyverklaring apart behandeld.

Server-logbestanden

De provider van de sites verzamelt automatisch gegevens en slaat die op in zogenaamde server-logbestanden, die uw browser automatisch aan ons doorstuurt. Dit zijn:

  • browsertype en browserversie
  • gebruikt besturingssysteem
  • referrer URL
  • hostnaam van de bezoekende computer
  • tijdstip van de serveraanvraag
  • IP-adres

Deze gegevens worden niet samengevoegd met andere gegevensbronnen.

Basis voor de gegevensverwerking is art. 6 par. 1 lid b AGV, dat de verwerking van gegevens ter naleving van een overeenkomst of precontractuele maatregelen toestaat.

Contactformulier

Wanneer u ons per contactformulier aanvragen toestuurt, worden uw gegevens uit het aanvraagformulier, inclusief de daarin door u aangegeven contactgegevens, voor de verwerking van de aanvraag en voor eventuele vervolgvragen bij ons opgeslagen. Deze gegevens geven wij niet zonder uw toestemming door.

De verwerking van de in het contactformulier ingevoerde gegevens vindt dus uitsluitend plaats op basis van uw toestemming (art. 6 par. 1 lid a AGV). U kunt deze toestemming op elk moment herroepen. Daarvoor is een informele mededeling per e-mail aan ons voldoende. De rechtmatigheid van de gegevensverwerkingsprocessen, die tot aan de herroeping heeft plaatsgevonden, blijft door de herroeping onverlet.

De door u in het contactformulier ingevoerde gegevens blijven bij ons, totdat u ons om verwijdering vraagt, uw toestemming voor opslag herroept of het doel voor de gegevensopslag vervalt (bijv. na voltooiing van de verwerking van uw aanvraag). Dwingende wettelijke bepalingen – met name bewaringstermijnen – blijven onverlet.

4. Analysetools en reclame

Google Analytics

Deze website gebruikt functies van de webanalysedienst Google Analytics. Aanbieder daarvan is Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

Google Analytics gebruikt zogenaamde "cookies". Dat zijn tekstbestanden, die op uw computer worden opgeslagen en daardoor een analyse mogelijk maken van de gebruikmaking van de website door u. De door het cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van de website wordt in de regel overgebracht naar een server van Google in de Verenigde Staten en daar opgeslagen.

De opslag van Google-Analytics-cookies gebeurt op basis van art. 6 par. 1 lid f AGV. De website-exploitant heeft een legitiem belang bij de analyse van het gebruikersgedrag, om zowel zijn webaanbod als zijn reclame te optimaliseren.

IP-anonimisering

Wij hebben op deze website de functie IP-anonimisering geactiveerd. Daardoor wordt uw IP-adres door Google binnen de lidstaten van de Europese Unie of in andere landen die partij zijn in de overeenkomst inzake de Europese Economische Ruimte vóór de overdracht naar de USA verkort. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt het volledige IP-adres doorgestuurd naar een server van Google in de VS en daar verkort. In opdracht van de eigenaar van deze website zal Google de informatie gebruiken om uw gebruik van de website te analyseren, om verslag uit te brengen over de activiteiten op de website en om verdere diensten te leveren aan de eigenaar van de website in verband met het gebruik van de website en het internet. Het IP-adres dat in het kader van Google Analytics door uw browser wordt doorgestuurd, wordt niet gecombineerd met andere gegevens van Google.

Browser plug-in

U kunt verhinderen dat uw browser cookies opslaat via de instellingen van uw browser. We willen er u wel op wijzen dat u in dat geval mogelijk niet ten volle gebruik zult kunnen maken van alle functies van deze website. U kunt bovendien de registratie van de door de cookie gegenereerde en op uw gebruik van de website betrekking hebbende gegevens (incl. uw IP-adres) bij Google en de verwerking van deze gegevens door Google voorkomen, wanneer u de onder de volgende link beschikbare browser-plug-in downloadt en installeert: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Bezwaar tegen gegevensregistratie

U kunt de registratie van uw gegevens door Google Analytics voorkomen, door op de volgende link te klikken. Er wordt een opt-out-cookie geplaatst, die de registratie van uw gegevens bij toekomstige bezoeken aan deze website verhindert: Google Analytics is gedeactiveerd  Nu activeren.

Meer informatie over de omgang met gebruikersgegevens bij Google Analytics vindt u in de privacyverklaring van Google: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de.

Opdrachtgegevensverwerking

Wij hebben met Google een overeenkomst gesloten voor de opdrachtgegevensverwerking en wij passen de strenge eisen van de Duitse gegevensbeschermingsautoriteiten volledig toe bij het gebruik van Google Analytics.

Demografische kenmerken bij Google Analytics

Deze website gebruikt de functie “demografische kenmerken” van Google Analytics. Dit maakt het mogelijk om rapporten op te stellen die gegevens bevatten over de leeftijd, het geslacht en de interesses van de bezoekers van de site. Deze gegevens stammen uit interessegerelateerde reclame van Google alsmede uit bezoekersgegevens van derde aanbiedende partijen. Deze gegevens kunnen niet aan een bepaalde persoon worden toegewezen. U kunt deze functie op elk moment via de advertentie-instellingen in uw Google-account deactiveren of de registratie van uw gegevens door Google Analytics, zoals in het punt “Bezwaar tegen gegevensregistratie” weergegeven, algemeen verbieden.

5. Nieuwsbrief

Nieuwsbriefgegevens

Wanneer u zich wilt abonneren op de nieuwsbrief, die op de website wordt aangeboden, hebben wij een e-mailadres van u nodig en informatie, waarmee wij kunnen controleren, dat u de eigenaar van het opgegeven e-mail-adres bent en met de ontvangst van de nieuwsbrief akkoord gaat. Andere gegevens worden niet of alleen op vrijwillige basis verzameld. Deze gegevens gebruiken wij uitsluitend voor de verzending van de gevraagde informatie en geven wij niet door aan derden.

De verwerking van de gegevens, die in het aanmeldingsformulier voor de nieuwsbrief zijn ingevoerd, vindt uitsluitend plaats op basis van uw toestemming (art. 6 par. 1 lid a AGV). De gegeven toestemming voor de opslag van de gegevens, van het e-mailadres en het gebruik daarvan voor verzending van de nieuwsbrief kunt u op elk moment herroepen, bijvoorbeeld via de "Uitschrijven"-link in de nieuwsbrief. De rechtmatigheid van de gegevensverwerkingsprocessen, die reeds hebben plaatsgevonden, blijft door de herroeping onverlet.

De van u bij ons opgeslagen gegevens ten behoeve van het ontvangen van de nieuwsbrief worden door ons tot aan uw uitschrijving uit de nieuwsbrief opgeslagen en na het opzeggen van de nieuwsbrief gewist. Gegevens, die door ons voor andere doeleinden zijn opgeslagen (bijv. e-mailadressen voor het ledenbestand) blijven hierdoor onverlet.

CleverReach

Deze website gebruikt CleverReach voor de verzending van nieuwsbrieven. Aanbieder is CleverReach GmbH & Co. KG, Mühlenstr. 43, 26180 Rastede. CleverReach is een dienst, waarmee de verzending van de nieuwsbrief georganiseerd en geanalyseerd kan worden. De gegevens die u invoert voor het nieuwsbriefabonnement (bijv. uw e-mailadres) worden opgeslagen op de servers van CleverReach in Duitsland of Ierland.

Met onze nieuwsbrieven die met CleverReach worden verstuurd, kunnen we het gedrag van de ontvangers van de nieuwsbrief analyseren. Hierbij kan onder andere worden geanalyseerd hoeveel ontvangers het nieuwsbriefbericht hebben geopend en hoe vaak er op welke link in de nieuwsbrief is geklikt. Met behulp van zogenaamde conversie-tracking kan ook worden geanalyseerd of er na het aanklikken van de link in de nieuwsbrief een vooraf gedefinieerde actie (bijv. aankoop van een product op onze website) heeft plaatsgevonden. Meer informatie over de gegevensanalyse via CleverReach-nieuwsbrieven vindt u onder: https://www.cleverreach.com/de/funktionen/reporting-und-tracking/.

De gegevensverwerking gebeurt op basis van uw toestemming (Art. 6 par. 1 lid a AVG). U kunt deze toestemming te allen tijde herroepen door u af te melden voor de nieuwsbrief. De rechtmatigheid van de gegevensverwerkingsprocessen, die reeds hebben plaatsgevonden, blijft door de herroeping onverlet.

Wanneer u geen analyse door CleverReach wilt, moet u zich afmelden voor de nieuwsbrief. Hiervoor stellen wij in elk nieuwsbriefbericht een desbetreffende link ter beschikking. U kunt zich ook direct op de website afmelden voor de nieuwsbrief.

De gegevens die u bij ons hebt opgeslagen om u te abonneren op de nieuwsbrief worden door ons opgeslagen totdat u zich afmeldt voor de nieuwsbrief en worden verwijderd van zowel onze servers als die van CleverReach nadat u zich heeft afgemeld voor de nieuwsbrief. Gegevens, die door ons voor andere doeleinden zijn opgeslagen (bijv. e-mailadressen voor het ledenbestand) blijven hierdoor onverlet.

Meer informatie vindt u in het privacybeleid van CleverReach onder: https://www.cleverreach.com/de/datenschutz/.

6. Plug-ins en tools

Google web fonts

Deze site gebruikt voor de uniforme weergave van lettertypes de zogenoemde web fonts, die door Google beschikbaar worden gesteld. De Google fonts zijn lokaal geïnstalleerd. Er vindt daarbij geen verbinding met Google-servers plaats.

Google Maps

Deze site gebruikt via een API de kaartenservice Google Maps. Aanbieder daarvan is Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

Voor het gebruik van de functies van Google Maps is het nodig om uw IP-adres op te slaan. Deze informatie wordt in de regel aan een server van Google in de USA doorgegeven en daar opgeslagen. De aanbieder van deze site heeft geen invloed op deze gegevensoverdracht.

Het gebruik van Google Maps gebeurt in het belang van een aantrekkelijke weergave van onze online-aanbiedingen en om ons gemakkelijker te vinden op de door ons op de website aangegeven plaatsen. Dit is een legitiem belang in de zin van art. 6 par. 1 lid f AGV.

Meer informatie over de omgang met gebruikersgegevens vindt u in de privacyverklaring van Google: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/.

Wij zijnAEROCOMPACT

Benieuwd, wat wij voor u kunnen doen?

Kunnen wij u helpen met meer informatie, een offerte of een aanbestedingstekst? Laat het ons weten!

Contact opnemen

Headquarter Europe

Headquarter USA